Mitt kejsarsnitt

Hemma igen! Sjukhusvistelsen blev längre än förväntad och känslan att få komma hem till sina saker går inte att beskriva. Har aldrig haft en sådan hemlängtan någonsin.

Kejsarsnittet var bestämt till tisdagen den 15:e januari men vår lilla tjej ville ut innan dess. Måndagen den 14:e januari kom vår Saga. Kejsarsnittet gick riktigt smidigt och vi bemöttes av en otrolig personal. Riktigt pedagogiska och gulliga.

Jag kände mig väldigt trött efteråt men var så förälskad i vår skatt att jag knappt kunde tänka på något annat. På kvällen kände jag att smärtan började komma men man kunde stå ut. Dagen efter var jag tvungen att komma upp och gå litegrann i rummet samt ta en dusch. Här tog dem också ut katetern. Blev rätt yr men annars gick det bra.

Värktabletter tog man dagligen men jag fick något starkare också eftersom jag knappt klarade av smärtan. Dessa tabletter hade lite morfin i sig så dem kickade in ganska direkt. Någon aptit hade jag inte men försökte peta i mig det jag kunde.

Dagen efter var den jobbigaste. Började med den vanliga smärtan på morgonen. Att behöva gå på toaletten var ett projekt i sig. Kändes som en evighet innan man kom fram och att kissa var en pina. Denna dag skulle vi bli utskrivna. Läkaren kom in och sa att allt såg bra ut och skulle göra iordning utskrivningen. Senare när barnmorskan kom in så såg hon direkt att jag var väldigt flammig i ansiktet. Dem tog genast temperaturen på mig och det visade sig att jag hade feber. Här gick det snabbt. Prover efter prover togs och vi fick reda på att jag hade en infektion. Vi fick med andra ord inte åka hem.

Nu blev det kontroller dagarna i ända. Har nålmärken lite här och där. Med råga på allt så tappade Saga lite för mycket i vikt och då behövde vi komplettera med ersättning. Detta gick galant och hon käkade på som bara den.

Dagen efter så fick vi äntligen åka hem. Mina provresultat var fina och Saga hade gått upp i vikt. Mina mungipor snuddade nästan pannan.

Så, kejsarsnitt eller vaginal förlossning? Jag kommer aldrig att föda vaginalt. Detta beror på egna åsikter och så är det. Om det blir ett till barn kommer det bli ännu ett kejsarsnitt.

Jag är överlag riktigt nöjd med vårt besök på Danderyds Sjukhus. Det är en längre återhämtningstid med kejsarsnitt och jag är inte återställd alls. Victor får agera butler här och jag får helt enkelt bara ta det lugnt ett par veckor framöver. Min vistelse blev längre och det berodde som sagt på infektionen som man ännu inte vet varför den uppstod men det finns alltid en risk vid en operation.

Nu är vi i alla fall hemma med en bebis som är söt som socker. Är så otroligt lycklig! Man hamnar i en slags bubbla och allt är bara gulligt! När hon gäspar, nyser, hickar, fiser, you name it. Vår Saga. ❤️

Ska blogga mer regelbundet nu men behövde en liten paus från allt ett tag.

Pussar!

Gillar

Kommentarer

linneaengelman
linneaengelman,
Vilken vacker bebis. Grattis! 🌸
nouw.com/linneaengelman